woensdag 15 februari 2012

A friendly visit

Long time no speak! Het Bali-leven nam z’n dagelijkse patronen aan: eten, surfen en slapen. Vandaar dat er weinig nieuws was vanuit dit tropische eiland.

Maar dat veranderde toen Joyce d’r moeder mij uitnodigde om mee op meidentour te gaan. Nadat we aapjes in de tempel bij Uluwatu hadden gezien. Zijn we bij Serangan (oost-kust) bij een Schildpadden-opvangcentrum geweest. Daar hebben we verschillende soorten turtles mogen vasthouden: van jong tot oud. En we hebben zelfs grote schildpadden kunnen voeren! Na al dat leuks hadden we aardig wat trek, dus stopten we midden op de snelweg tijdens het rijden een mannetje die rondreed met bapau-broodjes! Jumjumjum!



 De volgende dag vond Joyce langs de weg 3 kittens. Ze waren pas 2 weken oud en geen mama-kat in de buurt te bekennen. In een mand hebben ze toen de nacht bij ons doorgebracht. Joyce had ook speciale melk gehaald om ze te kunnen voeren. Die ochtend kwam de dierenambulance om de drieling op te halen. Bye cuties!

                                        Roy, Ronald & Menno                       Ik? Indo?
                                                        @ Balian

Ronald, die ooit Roy z’n eerste surfles gaf, was ook uit de Nederlandse kou gevlucht. En verbleef in Balian. Dus besloten Roy en ik een tripje naar het westen te maken. Na een 2 uur durende rit, kwam we aan in Balian. Daar zijn we drie dagen geweest. Het is een super mooie plek: rustig, mooie natuur en leuke golven! De afgelopen tijd ging het surfen bij mij niet zo goed. Er waren steeds (voor mijn gevoel) hoge golven, dus was het meer overleven dan echt genieten van de zee. Maar in Balian zijn de golven vrij lief en had ik weer waterpret! Die drie dagen waren heel gezellig samen met Ronald, Menno en de vriendenclub - lovely people, lovely time!


 

Balian Beach
Eenmaal weer thuis namen we kijkje op het strand Berawa: kleine golven! Dus maar meteen weer het water in. Daar hebben we gister ook een opmerkelijk gast in het water gehad. Een dolfijn! Toen we dichterbij kwamen bleek dat hij zeer zwak was. Een paar Indo’s probeerde het beest de open zee in te krijgen, want de dolfijn werd steeds terug gespoeld richting de kant. We hebben toen een handje geholpen en uiteindelijk zwom de dolfijn de zee in. Of dit mooie beest het gehaald heeft weten we niet, maar het was wel een hele mooie ervaring!


Internet is de laatste dagen vrij slecht geweest. Deze blog zou 3 dagen geleden al online zijn gegaan, maar dat lukte helaas niet. In de tussentijd zijn we ook met 8 vrienden naar WATERBOMB geweest. Een glijbanen/waterpark in Kuta. Een super gezellig dagje!

1 opmerking:

  1. Hey Sophie,

    Echt een super gave post joh,leuk om te zien dat jullie er zo van aan het genieten zijn, super.
    Was zeker wel een heel bizondere ervaring om een dolfijn in het wild te kunnen aanraken!Lijkt me echt super gaaf.
    Voor de rest zou ik zeggen geniet er nog lekker van de laatste weken want ze vliegen voorbij!
    Groetjes en kxxxx ons

    BeantwoordenVerwijderen